21 Kasım 2010 Pazar

Kaftan olsun, bizden olsun...

Gün sayısı olarak uzun, ama göz açıp kapayıncaya kadar geçen, dinlendirdi mi yoksa tatlı tatlı yordu mu belli olmayan gönüllerin alındığı, sevdiklerin arandığı bir bayramı daha geride bıraktık. Sadece sayfamla erişebildiğim tüm herkesin geçmiş bayramını birkez daha kutlarım..

Bayramdan önce şal desenlerinden ilham almış devamının geleceğini söylemiştim.. Giyim kuşamımızın hemen hemen tamamını uluslararası zincir mağazalardan ve yine uluslararası trendleri uygulayan yerel mağazalardan sağladığımızdan birçok farklı ülkeyle veya markayla özdeşleşmiş trendle tanıştık, uyguladık. Rus çiçekleri, Missoni zigzag çizgileri, İskandinav kazak desenleri, Valentino kırmızısı, Matruşkalar, Harajuku kızları, Japon çiçekleri, Balmain askeri teması, Anna Sui şal desenleri aklımıza kazınıp dolaplarımıza yerleşirken giysileri zengin, aksesuarları şatafatlı, desenleri bol geçmişimizin günümüze yansımalarını sadece saraylarda, müzelerde, dizi ve gösterilerde görmek, böyle bir hazineyi kullanmamak kendimize yaptığımız en büyük haksızlık.. İşte buradan yola çıkarak bende kendi değerlerimizi kullanarak bir kolleksiyon hazırlamaya karar verdim.. İlk olarak "Kaftan"ı hayatımıza nasıl sokarız diye düşünüp çalışmaya başladım.. Bu kolleksiyona ait ilk ürünüm işte bu üst oldu... Eğer biraz olsun kendimize ait değerlerimizi görebilmeyi sağladıysam ne mutlu bana:)...



Etek ucuna da logomu kondurdum:)

3 yorum:

  1. İşleme enfes. Ancak keşke tok bir kumaşın üzerine aplike etseydin. Yastık olabilirdi mesela. Fikir olarak da çok güzel. Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çooook güzel olmuş , ne çok emek... kaftanları ben de çok seviyorum..Güzel günlerde, gülümseyerek kullanmanız dileğimle.

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.. Evet aslında yastık güzel bir fikir ama amacım giyside kullanmaktı..Kaftanları bende çok seviyorum ve kaftanla ilgili ilerideki günlerde başka şeylerde paylaşacağım..Düşüncelerinizi paylaştığınız için tekrar çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil

Beni yorumlarınızla mutlu etmek ister misiniz?:))

Related Posts with Thumbnails